המדיה משמשת כ”שחקנית” חשובה ומרכזית בחיברות ובהבניה של זהות מגדרית. בהתחשב בכך, האם התרבות שלנו עדיין קפואה במקום הסטריאוטיפי המגדרי אשר מתווה לבנות ובנים מסלולים שונים? אילו טקסטים חדשים יש כיום שמנסים להשתחרר מסטריאוטיפים, ועד כמה הם באמת מצליחים לשמש כאלטרנטיבה?
הסרט “לשבור את הקרח” (Frozen) הוא דוגמה אחת לאלטרנטיבה שכזאת, וד”ר רזניק מראה כיצד זה בא לידי ביטוי, ובו בזמן גם מציעה בחינה ביקורתית שלו.
את החלק הראשון של הרצאתה מתחילה ד”ר רזניק בסקירת הדרכים בהן מועברים מופנמים מסרים מגדריים וסטריאוטיפיים דרך המדיה. היא מסבירה על המעבר מסיפורי הילדים הכתובים לסרטי הקולנוע ומנתחת את המסרים המגדריים בכמה סרטי דיסני מפורסמים עם דמויות נשיות כמו מולאן, פוקהונטס והנסיכה מרידה בסרט “אמיצה”.
החלק השני עוסק בסרט “לשבור את הקרח”. ד”ר רזניק מציעה את תשובתה לשאלות האם מדובר בטקסט מגדרי מהפכני והאם רק הקרח נשבר או שמא גם הסטריאוטיפים, ומבהירה מדוע שיר הנושא של הסרט (Let it Go) הוא ה-דבר המהפכני בסרט ומהו הפוטנציאל הפמיניסטי הענק שהוא טומן בחובו.
ההרצאה צולמה בכנס של עמותת מכנה משותף לקהל הרחב בנושא “שיעור חופשי – פרקטיקות לקידום שוויון מגדרי בבתי הספר”, בחסות מרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח באוניברסיטה העברית ומינהל חינוך ירושלים (עיריית ירושלים), בתאריך 14.10.2015.