הורות מודעת מגדר

ילדות נחשפות מגיל צעיר למסר שהצלחתן תלויה במראה שלהן, בעוד שילדים לומדים שעליהם להיות אסרטיביים ומאופקים רגשית. איך ולמה זה קורה? בסדנה נסקור מחקרים פסיכולוגיים אודות סטריאוטיפיים והשפעתם, ננתח תוכן פופולרי מנקודת מבט ביקורתית וניתן כלים פרקטיים לקידום שוויון מגדרי בחינוך הדור הצעיר.

בסדנה ניישר קו בנושא מגדר וסטריאוטיפים מגדריים, נשאל האם זה חייב להיות כך ונדבר על מציאות משתנה, נברר איך הילדים/ות שלנו לומדים/ות על סטריאוטיפים, נדון ביחס השונה בחברה לבנים ולבנות, נדבר על הטיות לא מודעות של הורים ומבוגרים/ות ועל השפעות ההטייה המגדרית על הילדים/ות שלנו ועלינו, ננסה להבין מה אפשר לעשות וניתן טיפים לקידום חינוך שוויוני.

תכנים קשורים נוספים

חלוקת תפקידים מגדרית

במפגש זה נתמקד בחלוקת התפקידים במרחב הביתי תוך שימוש בדוגמאות מהחיים האישיים של המשתתפים/ות ומתרבויות נוספות. נדון במחירים של חלוקה זו ונחשוב יחד על כלים מעשיים לקידום שוויון במרחב הביתי.

שירי וסיפורי ילדים

בשיעור זה ננתח שירי וסיפורי ילדים במבט ביקורתי וננסה לראות איך גברים ונשים מוצגים באופן סטריאוטיפי. בחינה של טקסטים מסוג זה יכולה להיות בסיס לניתוחים של טקסטים נוספים כמו סרטים, שירים ופרסומות.

ייחוסי הצלחה וכישלון

בבואנו להתמודד עם הצלחה או עם כישלון, אנו מנסים ומנסות לפרש לעצמנו מה היו הגורמים שהובילו לאותה התוצאה. במפגש זה נתנסה במשימה מאתגרת וננסה להבין איך אנחנו מפרשים ומפרשות את ההצלחה או את הכישלון שלנו במשימה הזו ובמשימות אחרות בחיינו.

למי זה מתאים?
קבוצות הורים
מספר משתתפים מומלץ
אפשר להעביר כסדנה (עד כ־15 משתתפים ומשתתפות בקבוצה) או כהרצאה (לקבוצה גדולה יותר).
הנחיות מיוחדות

לפני העברת הסדנה מומלץ להכיר את חומרי הרקע

אורך הפעילות
שעה וחצי. אפשר לבחור את הנושאים הרלוונטיים ביותר לקבוצה או להעביר את הסדנה במספר מפגשים.