רקע: מחקרים קודמים העלו כי הבדלי המין בתכונות האישיות הם גדולים יותר בתרבויות משגשגות, בריאות ושוויוניות בהן לנשים יש הזדמנויות גבוהות יותר לזו של גברים.

אוכלוסיית המחקר: 17,637 גברים ונשים מ55 מדינות.

הניסוי: דיווח עצמי באמצעות שאלון BFI לבחינת אישיות המשתתף/ת בחמישה מימדים: מוחצנות-מופמנות, הסכמתיות -אנטגוניזם, מוסר עבודה, פתיחות לחוויות ונוירוטיות.

תוצאות: הממצאים היו חוצי תרבות, נשים דיווחו על רמות גבוהות יותר של נוירוטיות, סחיטה, נינוחות ומצפוניות מאשר גברים בכל מרבית העמים. הממצאים מתיישבים עם מחקרים קודמים בהם נעשה שימוש במדידות BFI ומדגימות מוגבלות יותר של מדינות. נמצא כי רמות גבוהות יותר של התפתחות אנושית – כולל חיים ארוכים ובריאים, גישה שווה לידע ולחינוך ועושר כלכלי – היו המנבאים העיקריים ברמה הלאומית להבדלי מין גדולים יותר באישיות. נראה כי שינויים בתכונות האישיות של הגברים הם הגורם העיקרי לשונות בין המינים בין תרבויות. מוצע כי רמות מוגברות של שונות בין המינים נובעות מכך שתכונות אישיות של גברים ונשים מוגבלות פחות ומסוגלות יותר לסטות באופן טבעי במדינות מפותחות. בתנאים חברתיים וכלכליים פחות ברי מזל, ניתן להחליש את הבדלי האישיות המולדת בין גברים לנשים.

שורה תחתונה: רמות גבוהות יותר של התפתחות אנושית – כולל חיים ארוכים ובריאים, גישה שווה לידע ולחינוך ועושר כלכלי – היו המנבאים העיקריים ברמה הלאומית להבדלי מין גדולים יותר באישיות של גברים ונשים.