אוכלוסיית המחקר: 39 גברים ו37 נשים.
רקע: משערים שאחת הסיבות למיעוט הנשי בעמדות ניהול היא שנשים, בניגוד לגברים, נמנעות מסביבה תחרותית.
ניסוי: המחקר הנוכחי בודק את ההשפעה של תחרות בקבוצה מול תחרות ביחידים על הבחירה להיכנס לתחרות. נבדקים קיבלו מטלה חשבונית ויכלו בשלבים שונים בניסוי לבחור האם לקבל תשלום קבוע עבור כל פתרון, או לקבל תשלום רק במידה והם פותרים יותר שאלות מאדם אקראי/קבוצה אקראית.
ממצאים: בבחירה להיכנס לתחרות לבד נמצא שגברים בעלי כישורים גבוהים בוחרים כמעט תמיד להיכנס לתחרות (בחירה הגיונית), וגברים בעלי כישורים נמוכים בוחרים גם לעיתים קרובות להיכנס לתחרות (בחירה לא הגיונית), אך נשים נמנעות מהתחרות, גם כאשר הכישורים שלהן גבוהים (כאשר ההימנעות היא הגיונית רק עבור בעלות הכישורים הנמוכים). בנוסף, כאשר כולם היו בתנאי תחרות, נמצא כי גברים מצליחים יותר מאשר בתנאי הלא תחרותי, אך אצל נשים אין הבדל. עוד נמצא כי בממוצע, גברים מדרגים את עצמם גבוה יותר מנשים. כאשר הציעו למתחרים להכניס לתחרות משימה שכבר ביצעו ההבדל בין גברים ונשים בבחירה להיכנס לתחרות קטן משמעותית. ניתן ללמוד מכך שהרבה מההבדל המגדרי הוא בכך שגברים מעדיפים לפעול בסביבה תחרותית יותר מנשים. כאשר התחרות היא בזוגות, בצימוד עם אדם אקראי בקבוצה, נשים בוחרות להיכנס בערך באותה במידה (מעט יותר), וגברים, בעיקר כאלה בעלי כישורים גבוהים, מעדיפים להיכנס הרבה פחות, כך שאין הבדל מגדרי בכניסה לתחרות. כאשר התחרות היא בצימוד עם אדם בעל כישורים דומים, גברים בעלי כישורים גבוהים חוזרים לבחור להיכנס לתחרות, בדומה לתחרות לבד. לכן – דרך לשמור על רמת המתחרים יחד עם איזון מגדרי, היא תחרות בקבוצות בה מובטח למתחרים שבני הקבוצה נבחרים כך שהם בערך באותה הרמה.
שורה תחתונה: כאשר התחרות היא אישית, גברים יעדיפו ונשים ימנעו מלהתחרות. כאשר התחרות היא קבוצתית בצימוד אקראי, גברים בעלי כישורים גבוהים יימנעו מלהתחרות ואצל נשים אין הבדל. כאשר התחרות היא קבוצתית בצימוד לפי כישורים, גברים בעלי כישורים גבוהים שוב מעדיפים להתחרות.